De virusscanner van Windows

De virusscanner van Microsoft kan een gratis virusscanner zijn die gebruikt kan worden wanneer je Microsoft op je pc hebt. Bij Microsoft antivirus wordt de basisbescherming aangeboden voor de pc tegen diverse dreigingen waarbij je kunt denken aan virussen. Maar ook wordt er gekeken naar spyware, Trojaanse paarden en andere vormen van kwaadaardige software. Als je veel met de e-mail werkt, is het goed om ook de ingaande en uitgaande post te controleren, met name alle bijlagen. Meestal openen we de bijlagen standaard, van mensen die we kennen en ook van onbekende. Dit kan er mee te maken hebben dat je benieuwd bent naar wat er in de mail zit. Je bekijkt foto’s, documenten en meer, maar een virus of spyware heb je zo binnengehaald. De basisbescherming is niet altijd voldoende voor je pc. Je kunt ook een uitgebreider pakket kiezen, soms gratis en soms moet je daarvoor betalen.

interface windows defender

Iedere pc, laptop of iPad moet voorzien zijn van een virusscanner. Dit kan een Microsoft virusscanner zijn. Het ligt er aan wat voor besturingsprogramma je gebruikt. Het belangrijkste voor nu is dat je gaat bekijken welke software jij hebt. Je kunt er maar beter voor zorgen dat de pc goed beschermd is. Een virusscanner, een spyware scanner, soms een firewall, het ligt er een beetje aan welke virusscanner je kiest. Soms heb je een alles in een pakket, maar soms moet je ook wat losse software erbij kiezen. Let dan wel goed op wat je allemaal naast elkaar gaat gebruiken en hoe alles werkt. Je kunt altijd een experts raadplegen die je hierin kan adviseren, maar je kunt ook zelf de online zoektocht starten Zorg dat je ook de recensies van anderen doorneemt zodat je weet wat de praktische ervaringen zijn.

Belang goede beveiliging

Een goede virusscanner is belangrijk, virussen moeten geen kans krijgen en als zij toch binnendringen, dan moeten ze herkend worden en verwijderd worden. Als je er op tijd bij bent kun je vaak voorkomen dat een virus grote schade aanricht. Daarnaast heb je uiteraard veel verschillende soorten virussen en de een kan nou eenmaal sneller en meer schade aanrichten dan de ander. Bij het vermoeden van een virus of spyware kun je de pc beter een keer extra scannen. Als er dan iets wordt gevonden, kun je het meteen aanpakken en het virus verwijderen. Vervolgens kun je de pc weer schoon en veilig gebruiken.

Sport dit blog door te delen!