Virus verwijderen doe je zo

Posted on 29/11/2016 by in Malware

geinfecteerde computer met malwareEen virus op de computer kan erg vervelend zijn. Op het moment dat je pc is geïnfecteerd met een virus, dan denk je maar aan een ding: een virus verwijderen. Wanneer je wil controleren of je computer een virus heeft, dan kan dat met een online scanner. De gratis scanners die je beschikbaar worden gesteld kunnen de virussen identificeren en verwijderen. De harde schijf wordt dan opgeschoond en de prestaties van de pc worden vaak ook meteen verbeterd. Het zou kunnen zijn dat je niet zeker weet of je pc een virus heeft, dan kun je eerst controleren of dat zo is. Maar meestal merk je wel wanneer je pc trager wordt of dat je vaker last krijgt van reclame of ongewenste startpagina’s. Tijd om er wat aan te doen!

Hoe een virus verwijderen?

Je kunt een virus op verschillende manieren verwijderen. Als je verbinding kunt maken met internet, dan kun je naar de website gaan van bijvoorbeeld Microsoft en daar de scanner openen en downloaden. Volg dan de instructies en laat je pc meteen scannen. Maar het kan ook zijn dat je door het virus geen verbinding kunt maken met internet. Als dat zo is, probeer je pc dan op te starten in de veilige modus met de ingeschakelde netwerkondersteuning. Je start je pc dan opnieuw op, als je dan het logo van de fabrikant zien dan klik je op F8. Da kun je kiezen voor geavanceerde opstartopties en dan ga je met je pijltjestoetsen naar de veilige modus met netwerkmogelijkheden. Probeer dan vervolgens op deze manier om je virus te verwijderen.

 

Virussen voorkomen

Een virus verwijderen gaat eigenlijk heel eenvoudig. Als je software hebt en er wordt een melding gegeven dat er een virus op je pc aanwezig is, dan kun je deze direct verwijderen. Meestal heb je ook de keuze om het bestand in quarantaine te plaatsen. Hierdoor zorg je er voor dat het geen verdere schade aan kan richten. Maar je kunt ook bekijken hoe je virussen kunt voorkomen. Dit is niet altijd gemakkelijk, maar je kunt wel extra voorzichtig zijn met het downloaden van bestanden, het openen van e-mails e.d. Bij een download kan namelijk snel spyware aanwezig zijn en na een tijdje merk je pas dat deze aanwezig zijn. Download je veel? Scan de computer dan extra zodat je zeker weet dat je alles op tijd kunt verwijderen en het geen schade aan kan richten.

Sport dit blog door te delen!