Welke gratis scanner is het beste?

gratisJe bent op zoek naar de beste gratis antivirus, dit kan een hele zoektocht voor je zijn, maar dat hoeft niet. Toch kun je jezelf regelmatig de vraag stellen wat nu voor jou de beste scanner is. Helaas nemen de dreigingen van kwaadaardige software op internet alleen nog maar toe. Je wil daarom je pc ook zo goed mogelijk beveiligen en beschermen. Dit kan met een scanner of met een antiviruspakket. Er is een ruim aanbod beschikbaar aan virusscanners. Sommige kun je gratis gebruiken en anderen kosten veel geld. Het kan zijn dat je een abonnement af moet sluiten en dan per maand, kwartaal of per jaar een bedrag moet betalen om de scanner optimaal te gebruiken. Maar wanneer je een gratis virusscanner wil, dan kun je daar eens naar op zoek gaan.

Ben malware de baas

Virussen kunnen veel schade aanrichten op je pc. Het kan zelfs zover gaan dat je de pc niet meer optimaal kunt gebruiken, dat je bepaalde bestanden niet meer kunt openen of dat je de pc niet meer op kunt starten. Daar zit je uiteraard niet op te wachten, maar deze schade kan wel snel aan worden gericht wanneer virussen de overhand krijgen. Zorg daarom dat je virussen de baas bent. Gebruik een goede virusscanner en laat je pc iedere week scannen. Scan je pc, laptop of iPad extra wanneer je het vermoeden hebt dat er een virus aanwezig is of wanneer je denkt dat er spyware aanwezig is. Je zou spyware kunnen herkennen omdat de pc ineens traag wordt of omdat je ongewenste reclame in beeld krijgt. Geen twijfel om dan te wachten, je pc moet gescand worden en de ongewenste items moeten verwijderd worden.

Bestanden desinfecteren

Meestal heb je het wel in de gaten als er schadelijke software aanwezig is, virussen herkennen kan wat lastiger zijn. Daarom is een gratis antivirus een goede optie. Als je er achter komt dat er een virus aanwezig is, zorg dan dat deze verwijderd wordt. Meestal kan dat automatisch met de software. Als het virus zich in een bestand bevindt wat in gebruik is, dan kan een virus in quarantaine worden geplaatst. Zorg daarom dat je een goede virusscanner hebt, die je goed kunt gebruiken. Downloaden, installeren en laten scannen, bij de meeste software spreekt de werkwijze voor zich. Op tijd scannen is wel aan te raden!

Sport dit blog door te delen!